Cautare

17178 de rezultate pentru "grebla presedintele juridice senat" (3.55 secunde)
Deputatii au reusit, in urma negocierilor de dinaintea plenului dintre Monica Macovei, liderii grupurilor politice si presedintele Camerei, Bogdan Olteanu, sa adopte, in doar doua ore, prevederile pentru care n-a functionat compromisul.
Conducerea Camerei Deputatilor a cerut Comisiei juridice sa stabileasca persoanele care au incalcat Regulamentul Camerei votand "la mai multe maini", a precizat presedintele acestui for, Bogdan Olteanu.
Senatorii Comisiei juridice au inceput dezbaterile pe marginea Ordonantei 16/2006 de modificare a Legii 187/ 1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirare a Securitatii ca politie politica.
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis ieri, cu 14 voturi "pentru", 4 "impotriva" si 5 abtineri sa ceara comisiilor juridice sa faca un proiect de hotarare cu privire la cererea presedintelui Traian Basescu pentru referendumul privind votul uninominal, in partea a doua a lui martie.
Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au decis ieri retrimiterea la Comisiile juridice a raportului redactat de acestea cu privire la punctul de vedere al Parlamentului referitor la solicitarea sefului statului de a organiza un referendum pentru introducerea votului uninominal.
In sedinta Comisiei juridice de marti seara, deputatii PSD si PNL - profitand de absenta deputatilor PDL - au suplimentat ordinea de zi si au introdus spre dezbatere controversata Lege a Camerelor de Comert.
Raportul Comisiei juridice in cazul Pasat este o smecherie. Viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu a sustinut, marti, in plen, ca raportul Comisiei juridice in cazul Dan Pasat este o smecherie si a anuntat ca opozitia se va abtine la votul privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului democrat-liberal.
Umorul fin sau acid, figurile de stil, umorul involuntar, ironia, autopersiflarea, bancurile, jocurile de cuvinte, comicul de situatie, asocieri ilare si impunsaturi colegiale au fost stranse de Mediafax, din mii de stenograme publicate de Senat si Camera Deputatilor, pentru a arata si cealalta fata celor pe care ii alegem o data la patru ani.
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a acceptat ieri solicitarea Comisiei juridice de prelungire cu 15 zile - pana la 22 decembrie - a termenului de depunere a raportului asupra proiectului de lege privind Statutul minoritatilor nationale.
Propunerea de retrimitere a fost facuta de presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, dupa ce mai multi parlamentari au facut o serie de amendamente la acest proiect de hotarare.
Sesiunea extraordinara a Camerei Deputatilor a stat ieri sub semnul nervozitatii, presedintele acestei Camere, Adrian Nastase, acuzand faptul ca parlamentarii au fost chemati la munca pentru a dezbate ordonante guvernamentale putine la numar si extrem de nesemnificative.
Dar aici nu e vorba de puterea mea, aici este vorba despre un partid care, ca sa fie eficient, trebuie sa isi ia niste decizii statutare - eu nu am luat de capul meu acea decizie, ci am discutat-o in BPN si in grupul de la Senat - si mai ales trebuie sa fie consecvent.
Senatorul PSD, Rodica Stanoiu, doreste sesizarea Comisiei juridice pentru cercetarea abaterilor de la deontologia parlamentara a colegului senator György Frunda (UDMR). ... Rodica Stanoiu a cerut Comisiei Juridice sa-i solicite senatorului György Frunda dovezile pe care si-a intemeiat afirmatiile.
Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la TVR1, ca in data de 15 mai va fi evaluat stadiul adoptarii Codurilor juridice in comisii, urmand ca decizia privind eventuala asumare a raspunderii de catre Executiv sa fie luata in coalitia de guvernare.
Supranumit “avocatul PSD“, senatorul social-democrat de Prahova, Antonie Iorgovan, se opune proiectului de lege privind reglementarea situatiei juridice a bunurilor care au apartinut regelui Mihai, document aflat in discutia Comisiei Juridice a Senatului.
3.1.1) cu amenda de la 1.000 lei la 1.500 lei, pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 4.000 lei la 6.000 lei, pentru persoanele juridice, daca obligatiile fiscale sustrase la plata sunt de pana la 50.000 lei inclusiv;
k) dobanzi aferente imprumuturilor de la persoane fizice si juridice, altele decat institutiile care desfasoara activitatea de creditare cu titlu profesional, utilizate in desfasurarea activitatii, pe baza contractului incheiat intre parti, in limita nivelului dobanzii de referinta a Bancii Nationale a Romaniei;
Plenul Camerei Deputatilor a decis ieri ca liderii grupurilor parlamentare sa continue negocierile pe marginea modificarii componentei numerice a Comisiei Juridice, potrivit algoritmului, prin care se propune marirea cu inca doi membri, unul de la UDMR si unul de la PRM.
DA Jiu a intrat in circuitul compensarilor succesive a obligatiilor de plata reciproce intre alte persoane juridice, nerecuperandu-si suma de 750 de milioane de lei vechi. ... Documentul este o conventie incheiata intre cele doua persoane juridice, care cuprinde clauze contrare dispozitiilor legale.
"Am primit astazi din partea Comisiei juridice raspunsul la solicitarea pe care domnul senator Paul Pacuraru a facut-o, prin care cerea deschiderea procedurii de autorizare a analizei privind existenta unei fapte in activitatea sa care sa intemeieze inceperea urmaririi penale", a declarat Ioan Chelaru.
google-analytics.com